Tátové dřívějších generací jsou buď k smíchu, nebo k pláči. Dnešní seriály rodinné vztahy neidealizují

12. říjen 2020

Seriály o dysfunkčních rodinách jsou oblíbeným televizním žánrem. Už se u nich ale nepopadáme za břicho jako u Simpsonových, ale spíš zamáčkneme slzu. Poslechněte si, co se o sobě a svém tátovi dozvíte, když se podíváte na F is for Family, smutný animovaný sitcom zasazený do 70. let, nebo na mockumentary #blackAF.

Karikatury americké rodiny jsou oblíbeným zdrojem televizního humoru. Jenže po bláznivých Simpsonových a dalších animovaných seriálech typu Family Guy nebo American Dad sahají scenáristé do vlastních vzpomínek z dětství, kterým se už nechceme smát, protože jsme je sami zažili. Příkladem je sitcom F is for Family, u jehož čtvrté série si možná zacpete uši, protože vám bude připadat, že to křičí váš táta. V čem příběh Franka Murphyho, jeho manželky Sue a tří dětí připomíná epického BoJacka Horsemana, trošku šmrncnutého Životem na zámku? Zjistíte v nové epizodě podcastu Kompot.

Čtěte také

Úděl chudého okresního doktora Přemysla Krále, který zčistajasna zbohatne a přestěhuje se z paneláku do šlechtického sídla, si svým způsobem prožil i šestačtyřicetiletý Kenya Barris. Americký televizní scenárista a producent a taky otec šesti dětí stojí za jedním z nejúspěšnějších černošských seriálů současnosti Black-ish a stal se tak pevnou součástí Hollywoodu. K tomu loni podepsal lukrativní smlouvu s Netflixem. A vznikl z toho osmidílný sitcom #blackAF, ve kterém Barris hraje sám sebe. Příběh vlastní rodiny, která se pere s nově nabytým majetkem, ale taky s afroamerickou identitou, zpracoval v oblíbeném žánru mockumentary a hodně tak připomíná hit Modern Family.

V čem jsou si seriály F is for Family a #blackAF podobné? Proč se na blackAF podívat i přes ne úplně příznivé recenze a který díl nesmíte vynechat? Otevřete si nový Kompot!

Spustit audio