Turban uvádí: BTVN

1. listopad 2016

Turban se vytrvale věnuje mapování světového klubového terénu – a naposledy zapíchl pomyslnou objevitelskou vlaječku na dosud neprobádané území Turecka. Důvodem byl guestmix od istanbulského residenta, který si říká BTVN.

BTVN je šéfem labelu CVLT Records, který je jedním z poměrně čerstvých úkazů na stále se rozrůstající a nekonečně proměnlivé mapě tzv. club music – konkrétněji její temněji laděné a perkusivně orientované části, která se svým zvukem zčásti inspiruje u labelů jako Night Slugs, Her Records a Lit City Trax, zčásti u lokálních i internetových komunit typu NAAFI či Classical Trax a sem tam u solitérů, jako je Arca nebo zástupci labelu Tri Angle. Počet styčných/inspiračních bodů je dnes vpravdě neomezený.

CVLT Recors se do klubového světa uvedli povedenou kompilací CVLT Volume 1, na které se objevila třeba norská producentka Svani, úzce spjatá s club-boy-bandem Rytmeklubben, nebo mexický NAAFI zástupce OMAAR (jeho mix pro Turban zde), ale také několik ze (v tomto klubovém odvětví stále aktivnějších) producentů z bývalého východního bloku – a samozřejmě taky hlava CVLT Records BTVN-a.

Ten se v mixu pro Turban vytasil s poměrně reprezentativní selekcí zvukově/duševně spřízněných tvůrců z fluidně-tanečního ekosystému, kde není nouze o veterány i klubové kadety – a možná se dostaví i Kanye West. Kromě něj v něm narazíte i na Hi Toma (jeho mix pro Turban zde) a jeho popraskaný Tablet, zánovní královnu od Girl Unit, Drippina s Neanou (Turbaní mix od Neany zde) nebo jeden z power editů od aktuálního krále blendů Retina Set (a do třetice všeho dobrého aka jeho mix pro Turban zde). BTVN-ovi a jeho labelu CVLT přeje Turban vše dobré a brzy kultovní status na scéně!

Tracklist:
SKY H1 – Nobody
Hi Tom – Tablet
NKC – Btd150
Girl Unit – Queen B
Niilas – Tigerz
Drippin & Neana – Idono
Kanye West – Freestyle 4 (LSDXOXO Remix)
Imaabs – Grafito
Keith Ape – 잊지마 (It G Ma) (DJ Sartana Remix)
Amy Axegale – Boil
TSVI – Malfunction (Retina Set Girl Power Edit)
Toxe – Xic
T-EA – Pencak Silat

autor: Jan Bárta
Spustit audio