Turban uvádí: Crapface

20. prosinec 2016

Poslední hyperpopový útok na klubovou serióznost obstaral v Turbanu s huge bangery k prasknutí přecpaným mixem kanadský producent a hyperaktivní SoundCloud persona Crapface.

Crapface je na (post)internetu jako doma – a nejoblíbenějším revírem producenta, jehož poznávacím znamením je trojice po sobě jdoucích :) :) :), je samozřejmě SoundCloud. V jeho nestojatých vodách se totiž líhne přesně ten druh futuristického a optimisticky laděného popu, který pro mnohé zůstává synonymem pro tvorbu PC Music – ale ve kterém se toho ze současného klubového světa odráží mnohem víc.

Crapface je coby jeden z nejaktivnějších soundcloudových tvorů také mistrem v navazování přátelských vztahů s plejádou dalších podobně naladěných tvůrců – na jeho letošním debutovém EP nazvaném prostě :) :) :) v každém z pěti tracků někdo hostoval (v jednom i moistbreezy, kterou určitě taky znáte z Turbanu mixu). Na ještě teplém EP Beach Raves už si však Crapface vystačí zcela sám – a na kvalitě jeho koncentrovaného amalgámu s ozvuky nightcoreu, raných Donky Pitch, pozdních NLV Records i Rytmeklubben, čerstvých beatů z produkce 813 i pozlátka PC Music to rozhodně nic neubralo.

Turbanu Crapface poskytl mix, který nahrál na svém živém vystoupení v létě v Chicagu – možná proto se už od první minuty vrhá bez servítek přímo do absolutně euforického klubového kotle. Pod tím nepřestane přitápět po celou půlhodinu tohoto masivního mixu, ve kterém není prostor přemýšlet nad otázkou guilty pleasure a dalšími koncepty (hyper)popové apropriace. Crapface doručil koncentrovaný výluh čisté a bezelstné zábavy toho nejhrubšího zrna – pokud chcete zaslechnout celý popový svět v zrnku písku, je tahle klubová pláž přesně pro vás. :) :) :)

Tracklist:
lasting – all my love
mitomoro – rave tool 28
yoneda – for real
fan fiction – rave tool 31
mitomoro – rave tool 37
dipole & GTA – boy oh boy (gammer edit)
dj clickbait – rave tool 30
underd0g – not rave tool 04
sign offline – my love
miii – turn m3 up
kittynxc – aft3r midnight
shawn wasabi – burnt rice (henrik remix)
diplo – set me free (henrik remix)
paris suit yourself – won’t know (sophie remix)
tacoemoji – erryday
lasting – you and me
pas lam system – twiststep
pas lam system – I’m coming (Miii remix)
Bring Me The Horizon – Avalanche (BIG DOPE P Remix)
internet party – what you’ve done to me
Madeaux – Want feat. midnight (DZZ Remix)
glossy – wannabe spice boy
fergie – milf$
crapface x froopy - IDKY

autor: Jan Bárta
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.