Uhrančivá Valina se vrací na Sedmičku

26. květen 2009

"Kytarovka" a ještě z Rakouska? To nevyvolá moc dobré konotace, ale zeptejte se někoho, kdo kapelu Valina viděl na FreeDimu, Fluffu, na Sedmiččce nebo třeba vloni v Táboře.

"Nervní repetivní figury kytar, nevídaná bubenická hra, která i přes lehce 'arty avangardní' podání neztrácela náboj a úsporná, leč působivá baskytara se přelévaly mezi našláplou rytmičností Fugazi a náladotvorností kytarového hledačství ala Don Caballero, aby se střetly v hutných sevřených útvarech a překvapivě nakažlivých melodických místech. Sugestivní spletence riffů a tempových zvratů neměly slabého místa a po všech stránkách přesvědčivá Valina většinu příomných uhranula," tak popisuje koncert kapely hudební publicista Pavel Ovesný ze servru Freemusic.

00933770.jpeg

POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s kapelou Valina z Odpolední session

Na začátku června se Valina vrací za svými českými fanoušky a miniturné odstartuje ve středu 3. června na pražské Sedmičce.

Trojice se dala dohromady v roce 1995 a od té doby vydala tři velké desky: Into Arsenal of Codes, ceněnou Vagabond a nejnovější, loňskou A Tempo! A Tempo!, kterou opět natočili v Chicagu se Stevem Albinim. V průběhu května odehrají americké turné, kde se na pár místech střetnou také s pAper chAse. Kapelník John Congleton o novince říká: "Těsné písňové struktury, útočící přesné bicí, agresivní kytary a texty ostré jako břitva. Skvělý mix rytmické souhry a přesvědčivých melodií. Valina osekala svoje písničky na dřeň a natočila zatím nejlepší desku. Sebevědomou i naléhavou."

00923364.jpeg

Na Sedmičce budou Valině sparingpartnerovat Děti deště, na jejichž debutu Love and Piss ještě neuschla špína, ve které se vyváleli na posledním koncertě. Takhle kapela prostě jede.

České miniturné Valina: 3.6. @ 007 Strahov, Praha + Děti deště 4.6. @ Melodka, Brno + support 5.6. @ Klídek, Hradec Králové + Pavilon M2 19.6. @ MišMaš party No. 16, Bojkovice

autor: Press kit
Spustit audio