Už nejsem nevinná…

7. únor 2011

V premiérovém díle Čelistí jsme se s chutí pustili do tučného českého sousta – tuzemskou kritikou převážně pozitivně hodnoceného pokusu Jana Hřebejka o žánrové drama Nevinnost.

Zatímco někteří vyzdvihují vynikající scénář Petra Jarchovského a intenzivní emotivní prožitek, naše svatá čelistní trojka to viděla zcela opačně. Kritika zněla na všechny stranu – na stranu scénáře, na stranu režie, na stranu (neexistující) dramaturgie, na stranu hudby… jedno oko nezůstalo suché a na opravdu dotažené české drama tak Čelisti stále lačně čekají.

Zchlazení horkých kritických hlav nabídlo hodnocení povedeného filmu Danny Boyla 127 hodin, v němž se nešetří výpravností, estrádností a řezáním končetin. Z jiného konce nás zase zaujala prý definitivně poslední disneyovská pohádka Na vlásku, kde pro změnu běží o řezání vlasů. A konečně, jako malý předkrm na úvod toho všeho – několik lákavých novinek z lokálů našich oblíbených řezníků Davida Cronenberga, Gaspara Noé a jedné řecké paní, kterou nikdo nezná.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.