V Sexu ve městě bude o jednu ženu méně, Český lev nenominoval v sedmi kategoriích žádnou

19. leden 2021

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon a Kristin Davis se po sedmnácti letech vrátí na televizní obrazovky jako Carrie, Miranda a Charlotte v deseti nových epizodách seriálu Sex ve městě, který poběží na HBO Max. Je na co se těšit? A proč se v sedmi nominacích na České lvy neobjevila jediná žena? Poslechněte si nový díl podcastu Kompot.

Parker, Nixon i Davis si údajně přijdou každá na deset milionu dolarů. Všechny tři jsou také producentkami pokračování úspěšného seriálu, který na HBO Max poběží pod názvem And Just Like That. Fanoušky ale zklamalo, že se s nimi nevrátí pětašedesátiletá Kim Cattrall jako ikonická Samantha Jones. Proč se natáčení neúčastní? A má smysl se na pokračování těšit?

V pondělí oznámila Česká filmová a televizní akademie nominace na České lvy. Ze 140 osob je 97 mužů a 43 žen. Celkem v sedmi zásadních sekcích – scénář, kamera, střih, zvuk, hudba, scénografie a televizní seriál – se neobjevuje ani jedna nominovaná žena. Jak je to možné? Poslechněte si novou epizodu podcastu Kompot.

Nová internetová měna Akoin vznikne jako platidlo ve futuristickém městě Akon City. To chce vybudovat – překvapivě – R&B zpěvák a hudební producent Akon v Senegalu, kde vyrostl. Jak sežene potřebných šest miliard dolarů? Herec Armie Hammer prožívá kanibalistický skandál. Stálo ho to roli v nové romantické komedii s Jennifer Lopez? Kim Kardashian a Kanye West se budou rozvádět – baví se spolu nebo nebaví? A proč byla Jitka Čvančarová to nejlepší na novém kriminálním seriálu Filipa Renče Hlava medúzy? Zjistíte v nové epizodě podcastu o popkultuře Kompot.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.