Vánoční besídka Špíny: Nasedněte na Severním nástupišti a svezte se až ke křesťanskému black metalu

20. prosinec 2018

K poslednímu týdnu před Štědrým dnem neodmyslitelně patří vánoční večírky, a tak se i závěrečný letošní premiérový díl Špíny zvrhnul v malou besídku. Ve studiu se sešla kompletní moderátorská sestava pořadu a vzájemně si testovala vkus a místy i nervy nahrávkami z uplynulého roku.

Pro pravidelné posluchače asi nebude překvapením, že Judita Císařová si přichystala techno, Petr Wagner nepropásnul možnost pustit své oblíbence Yob, Miloš Hroch místo letošní nahrávky nechal zahrát 40 let starý post-punk a Honza Šamánek se rozhodnul přesvědčovat zbytek osazenstva studia o kvalitách slovenského punku. Sváteční díl byl ale samozřejmě velká příležitost k tomu, aby zazněly ukázky z letošních podzemních desek, které se do předešlých dílů nevešly, přestože si zaslouží pozornost. Výběr byl tentokrát velmi neortodoxní, takže jsme zabrousili ke klasickému českému trampskému country i křesťanskému black metalu.

Kolikrát ještě ve Špíně zazní Yob? Jaký je verdikt punkového tribunálu nad vkusem Honzy Šamánka? Do kterého roku by se nejraději vrátil Miloš Hroch? Pusťte si vánoční besídku Špíny.

autoři: Judita Císařová , Honza Šamánek , Petr Wagner , Miloš Hroch
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.