Ve výtahu jsem ještě nerapoval! V Radio Wave Paternoster Session se tentokrát projeli tuzemští rappeři

19. listopad 2019

„Když jedeš výtahem, tak tam většinou nemáš moc co dělat, tohle bylo aspoň takové zpříjemnění. Možná to začnu praktikovat, až budu jezdit k sobě do sedmého patra,“ zhodnotil natáčení v nejstarším oběžném výtahu v České republice pražský rapper s ruskými kořeny Maniak. Ten také celou novou sérii projektu Paternoster Session odstartuje svou skladbou Ballerbyn z chystané desky.

Do stísněných podmínek kabinky oběžného výtahu, takzvaného „páternosteru“, se v aktuální sérii postupně vměstnalo pět rapových skupin či jednotlivců. Kromě Maniaka se do věčně obíhající technické památky v budově rozhlasu na Vinohradské ulici vmístili například celí PSH nebo P/\ST. Z labelu Milion+ se pak představí původem táborský rapper Hasan. Kabinku našeho páternosteru navštívil i James Cole, spoluzakladatel kultovních Supercroo, vlastník mnoha alter eg, který loni vydal ceněnou desku Stanley Kuffenheim. 

Aktuální série Paternoster Session navazuje na loňský ročník, kdy se do výtahu nacpal třísetkilový Kapitán Demo, projekt Moniky Midriakové Leto s Monikou, melancholický elektropop dua Lavra nebo vítězka loňského Czechingu Hellwana. Náročnost zprodukování celé série včetně natáčení zvuku a obrazu ve výtahu, jenž nikdy nestaví, ocenila letos porota soutěže Křišťálová lupa, která celou Paternoster Session nominovala v kategorii Online video. 

V prvním hudebním videu z rapové série se představí rapper Maniak z pražského labelu BiggBoss se skladbou Ballerbyn – singlem z jeho chystaného alba.

autor: Radio Wave
Spustit audio