Viděli jsme první díl seriálu Eliška a Damián. Má český divák místo hlavy jitrnici?

5. září 2023

Televize Prima v sobotu uvedla nový seriál s pohádkovou zápletkou Eliška a Damián. V hlavních rolích v něm hrají Emma Smetana a Robert Urban, které diváci přijali spíše vlažně a kritici kriticky. Zajímavý je vhled do fungování velké komerční televize, kterou poskytla Emma Smetana skrze svoje sociální sítě. Co jsme se dozvěděli a co z toho vyplývá? A taky jsme seriálu věštili tarot. Pusťte si novou epizodu popkulturní legrace Kompot!

„Přesně jsme věděli, co točíme. Nikoliv celovečerák do kin. Ani velkoseriál s budgetem Netlixu nebo HBO…“, napsala na svém instagramu po premiéře seriálu Eliška a Damián herečka, zpěvačka a novinářka Emma Smetana. Co dalšího jsme se o motivech a praktikách televize Prima dozvěděli a jak to ovlivňuje televizní kulturu v Česku? Je Emma Smetana whistlerblowerka? Bude Eliška a Damián top nebo flop? Na to jsme se zeptali ve vysílání i tarotu.

O pracovních podmínkách se hovoří také během stávky herectva Hollywoodu. Nyní se podobně začínají organizovat i osobnosti reality show? Založí si i oni svoje odbory? Jak by to ovlivnilo naše oblíbené televizní pořady. Co si o tom asi myslí Kris Jenner? Zjistíte v Kompotu!

Zpěvačka Kylie Minogue vydá své šestnácté album Tension 22. září. V Kompotu tak přinášíme všechny zajímavé informace, které o desce zatím víme. Jak dopadla australská verze soutěže Traitors a kdo by měl moderovat případnou českou? Pusťte si Kompot a sledujte nás na instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.