Vladimír Polívka: V příštím týdnu si vysochám tři různé hlavy

7. duben 2021

V dada rubrice Brambora s vejcem tentokrát Ivana s Alešem telefonovali herci Vladimíru Polívkovi, který se narodil v Ženevě a hraje v několika seriálech. Ivana s Alešem nehrají v žádném seriálu, ale Aleš byl jednou v Ženevě. I proto jsme se Vladimíra hned ptali na to, co je na hraní v seriálech nejhorší. Zjišťovali jsme ale i to, kolikátého má psa.

Pes muže, který mimo jiné moderuje show Tvoje tvář má známý hlas, se mimochodem jmenuje Bešamel. Když už byla řeč o jídle, nemohli jsme se nezeptat na otázku, zda volí housku nebo rohlík. „Houska – kaiserka,“ měl hned jasno Vladimír a dodal, že na dobrém cateringu prý rohlík nikdy neviděl. Svěřil se ale i s tím, že má rád kulajdu a příští týden se bude věnovat sochání trojhlavé busty s barokním výrazem.

V hudebním okénku jsme provětrali hit Rhythm is a Dancer z roku 1992 od německého projektu Snap!. „To jsem miloval,“ komentoval skladbu Aleš a miluje ji doteď.

Jakou nohu má Vladimír Polívka vpředu, když boxuje? A souvisí s tím nějak skutečnost, že jeho pes je boxer? A jak do toho zapadá boxer Rosťa Osička? Všechny souvislosti se dozvíte, když si poslechnete celý díl Brambory s vejcem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.