Vůně a smrady jsou naši neviditelní kamarádi

25. leden 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly jen samy sebe a rozhodly se mlít pantem na téma puchů a vůní.

Ivanka se nejprve ptala Zuzany na téma čichových preferencí a překvapilo ji, že se jí kromě obligátní levandule líbí ještě puch koriandru, tabáku a vodky. Ivana pak rozpoutala debatu o tom, jestli v sobě nosíme kousky molekul z cizích lidí, včetně hovínek. Bohužel ale tato diskuse nebyla úplně evidence-based. Zuzana pak zjišťovala, jaké deodoranty preferuje Ivanka a zda by takový deoš byla ochotna půjčit třeba Aleši Cibulkovi.

Pak už bylo téma vůní tak trochu překonané a tok myšlenek se jako obvykle měnil co minutu: ženy probraly laclové sukně, psychotropní žáby, darování ledviny, absenci dveří na chatě Zuzanina bráchy, líbání žabáků a ovladače v hotelech zanesené tělními tekutinami.

Pak si nechala Zuzana od Ivany vyložit její sen o tom, jak ji kousla fretka do podvozku a Ivana naopak povykládala o svém snu o zaseknutí ve výkladu, který Zuzana interpretovala jako problém s tátou.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že růže rozkvétá a pak opadá, ale její vůně trvají v mysli navěky.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.