Vykakat se do lůna sopky? To by byl umělecký čin

15. březen 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly designéra a teoretika v oblasti memes Jakuba Polácha původem ze Střelné, který se rozhodl vykládat o tom, kdo je podle něj správný designér, jaké jsou hranice umění a proč je podle něj dobré se neprodávat.

Jakub se rozpovídal o tom, že je divoký tvůrce a teoretik popkultury a mudroval i o tom, zda je umělecký svět kapitalistický. Mluvilo se také o Jakubově nejmilejší zpěvačce Lady Gaga a memes aka memíčkách a co tento fenomén znamená. A to tak, aby to pobral i třeba Zuzanin příbuzný.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nedotkly úplně jiných témat. Na přetřes přišlo online fanouškovství, co je čertovo kolo, kdo je mikroinfluencer, zda je Lady Gaga opravdu Italka, jak se Zuzka vykakala v Pompejích, zda šlo o originální performance nebo běžnou defekaci a že Ivana pomaluje morfuje do vykladačky tarotu. Zuzana a Jakub si pak notovaly v tom, jak se v Brně bojí automobilového průmyslu, což se ale Ivaně úplně nepozdávalo.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že memes nejsou jen přihlouplé vtípky a že Lady Gaga je bezva.

Spustit audio