Vyzkoušeli jsme si terapii smíchem s Laraajim a Sun Araw

27. květen 2014

Laraaji, vlastním jménem Edward Larry Gordon, se v mládí živil pouličním hraním na citeru. Jak nám prozradil v rozhovoru, vždycky se do hraní tak opřel, že musel zavřít oči a zapomenout na okolní svět. A jednou večer, když z klobouku vybíral vydělané drobné, našel v něm i malinký lísteček, který mu změnil život.

Když si Laraaji přečetl, co na něm bylo napsáno, chvíli si myslel, že se mu to jen zdá – autorem lístečku byl Brian Eno, kterému se Laraajiho hraní tak líbilo, že ho zval ke společnému setkání v hudebním studiu. Výsledkem jejich spolupráce byla deska Ambient 3: Day of Radiance, která nastartovala Laraajiho hudební kariéru. Kromě hudby se Laraaji věnuje i meditaci smíchem a vyučuje zdravý smích na workshopech po celém světě. Jeho zatím poslední hudební počin je projekt The Play Zone, ve kterém spolu s ním figuruje kapela Sun Araw. V české premiéře se tento projekt představil v úterý 27. května v pražském klubu Podnik.

Lídr kapely Sun Araw Cameron Stallones rád objevuje nové hudební cesty a spolupracuje se zajímavými lidmi. V minulosti už třeba natočil velmi povedenou desku Icon Give Thank s legendární jamajskou reggae kapelou The Congos. I proto, když se před časem objevila možnost vyrazit na turné právě s Laraajim a vystupovat společně, rád tuhle nabídku přijal. Cameron si už dokonce spolu se svým spoluhráčem Alexem Grayem stihli vyzkoušet Laraajiho terapii smíchem – prý je to bavilo, ale mají v tomhle ohledu ještě hodně co trénovat.

03131127.jpeg
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.