Wavesound 369.

22. březen 2013

Následující dva týdny našeho brouzdání světem nezávislé elektronické tvorby, budeme zakotveni v německém Hamburku u značky Kreislauf Organization.

Tento netlabel je skutečným veteránem, neboť hudbou nás zásobuje již od roku 1997 a od té doby již vdechl život více než stovce zajímavých releasů. Protože je tento netlabel žánrově nevyhraněný a naleznete na něm ambient, IDM, trip-hop, hip-hop, electro, minimal, techno, ale i jazz a spoustu dalšího, budeme mu věnovat následující dva večery, snad to bude stačit k alespoň malé představě o produkci Kreislauf Organization.

Představíme si tři releasy ze současných 137. První z nich je deska A Beautiful Distorted Mind patřící projektu The BYC, což je producentská dvojice Christopher Winker a Michael Pietron. Ep, které je tvořeno jako nepřetržitý proud hudby a energie, vás zavede do míst, kde se snoubí prvky dancu, housu a elektra s až snovými prvky ambientu. V pořadí druhá deska této producentské dvojice už dává leccos tušit. Obě desky se mohou pochlubit velmi příjemným zvukem, ta první je více „experimentální“ a je zní cítit lehký závan hledání toho pravého soundu, ale také ukazuje budoucí rozsah tohoto projektu. Ta poslední je už opravdu skvělým a konzistentním dílem a na ty další se tak lze už jenom těšit.

The BYC - A Beautiful Distorted Mind [ Kreisluaf 133 ]
The BYC - Deck 15 (The Second Sub-Basement) - Pt. I [ A Beautiful Distorted Mind / Kreisluaf 133 ]
The BYC - Forward Tractor Beam Emitter (Interlude) [ A Beautiful Distorted Mind / Kreisluaf 133 ]
The BYC - Deck 15 (The Second Sub-Basement) - Pt. II [ A Beautiful Distorted Mind / Kreisluaf 133 ]
The BYC - Ms. Little Princess [ A Beautiful Distorted Mind / Kreisluaf 133 ]
The BYC - Bounce Up On It [ A Beautiful Distorted Mind / Kreisluaf 133 ]
The BYC - Silver Scale [ A Beautiful Distorted Mind / Kreisluaf 133 ]

Dalším, koho dnes představíme je DJ a producent Nick Otheen, kterého můžete najít také pod aliasy Niteffect, Nicolas L. nebo Sombre Consern. Ten pro nás v magazínu Wavesound rozhodně není neznámým, dodnes se nám ale nejvíce objevoval jako Niteffect a to hlavně ve spojení s dalším producentem Drezou, se kterým vytvořil nejedno povedené EP. Entita z jiné dimenze vstupující do čtyřech postav a z každou hrající jinou hru. S pozorných uchem však vycítíte jeden záměr, jednu režii. Dnes si tedy představíme Nicka Otheena a nejlépe přímo při jeho vystoupení z Budapešti.
Nick Otheen - Live at Sirály Budapest [ Kreislauf.Extra 008 ]

Na závěr ještě jedna producentská dvojice. Inspirováni hudbou od The Orb, Jean Michelle Jarre, Depeche Mode, Mika Oldfielda a samozřejmě i klasikou, Vytvořil Holger Flinsch a Gernoth Czypull hodinovou lahodu pro uši. Khoma Sutra a jejich deska Kailash je jako by jste vylétli vzducholodí vysoko nad zem a nechali se unášet kolem celé zeměkoule. Na jemných ambientních tónech se podepsala ruka zkušeného producenta a multiinstrumentalisty, není tedy divu, že je zde opravdu mnoho nádherných pasáží, které vám postaví každičký chlup na těle. Nejvíce je zde slyšet vliv Olfielda a The Orb, ale jen vliv, ten zvuk je totiž jedinečný.
Khoma Sutra - Kailash [ Kreislauf.Extra 005 ]

Spustit audio