WavetroniQ goes techno

28. září 2012

První říjnový WavetroniQ bude o poznání svižnější a rytmičtější než ten poslední zářijový. Rubrika 3in1 totiž představí desku Motor: Nighttime World 3, která vyšla v srpnu na legendárním belgickém labelu Music Man Records a kombinuje v sobě ambient techno, acid, minimal i electro.

Na svědomí ji má (neméně legendární) producent Robert Hood (jeden ze zakladatelů detroitského kolektivu Underground Resistance a také samotného žánru minimal techno), a jak už název napovídá, jedná se v pořadí o třetí díl albové série Nighttime World (první vyšel v roce 1995, druhý o pět let později).

Tři skladby z desky Motor: Nighttime World 3 pak ve zbylém čase mezi tradiční pondělní devátou a desátou hodinou večerní doplní ukázky z dalších nových alb, která se objevila na pomyslných prodejních techno pultech převážně v průběhu letošního léta – Gary Beck: Bring A Friend (jubilejní stý release skotského vydavatelství Soma Quality Recordings), Austin Cesear – Cruise Forever (naopak teprve pátý katalogový počin začínajícího londýnského labelu Public Information), Jon Convex – Idoru (dlouhohrající debut vydaný vlastním labelem Damona Kirkhama Convex Industries). Nicméně dojde i na návrat o pár měsíců v čase zpět, o který se postarají mimo jiné Cassegrain (EPčko Painter-Palette) nebo Legowelt (album The Teac Life).

Playlist:
Austin Cesear – The Beast [Cruise Forever] /Public Information, 2012/
Legowelt – Half Moon 106 [The Teac Life] /self released, 2011/
Gary Beck – I Read About You [Bring A Friend] /Soma Quality Recordings, 2012/
Cassegrain – Painter Of Modern Life [Painter-Palette EP] /M_Rec Ltd, 2011/

Rubrika 3in1:
Robert Hood – Motor: Nighttime World 3 /Music Man Records, 2012/
Black Technician
Learning
Drive (The Age Of Automation)

Jon Convex – New Model [Idoru] /Convex Industries, 2012/
EQD – Equalized #111 10 [Equalized] /Equalized, 2011/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.