WavetroniQ nabídne ukázku přílohy časopisu Big Up!

30. květen 2014

Big Up magazín je v novém světě známý jako kvalitní průvodce soudobou alternativní scénou nejenom v Americe, ale hlavně ve starém kontinentě. Můžete zde najít podrobné recenze desek, různé zajímavosti z undergroundové hudební scény, avíza k akcím a podobně.

Dobrým zvykem podobných magazínů je nabídnout i nějaké to příbalové CD. V Big Up ale tuto službu berou víc než vážně, a tak jsme se mohli už setkat s CD samplery producentů jako Starkey, nebo Moldy, či excelentní Heny G.

Pro srpnové vydání si přizvali přímo mistra 2stepu, garage a dubstep žánru a to samotného EL-B. Ten do mixu zakomponoval nejenom nové skladby z připravovaného alba, ale i čerstvé věci, jenž se objeví na desce jeho labelu Ghost records, které připravuje společně s J Da Flex. Na albu s názvem Nu Levels najdeme nová jména jako Yoof, Compound One, či klasiky jako Zed Bias, MRK1 a Burial. Překvapivě je Big Up sampler akcí pro americký trh, přesto je to pro měsíc srpen jedno z nejlépe prodávaných alb v Evropě.

My se v rubrice 3in1 podíváme pod pokličku producentovi EL-B, který je velkým vzorem pro jména jako Burial, či Plastician a N-Type a poslechneme si nový zvuk labelu Ghost records.

Playlist pořadu:
dj Shadow - Un Autre Introduction (MCA Records)
Rockers Hi Fi - Push Push (4th & Broadway)
Turboweekend - Something or nothing (2000f and jkamata remix) (KRAKEN)
El B feat Shelly D - A Girl Like Me (forthcomming on Ghost recordings)
El B - Independant Life (ghost remix) (forthcomming on Ghost recordings)
Illyah & Limited Candy - Fight The Formation (Jahtari)
Zed Bias - Untitled (forthcomming on Ghost recordings)
Zed Bias - Untitled (forthcomming on Ghost recordings)
Zed Bias - Untitled (forthcomming on Ghost recordings)
Sully - Sleazy (FRIJSFO BEATS)
El B - Helicopter (forthcomming on Ghost recordings)
El B - Autobots (forthcomming on Ghost recordings)
El B feat D-Twist - Club Movin (forthcomming on Ghost recordings)
VON D - Bon (feat Zhakee) (ARGON)
unknown - unknown (net release)
Underworld - Sola sistim (Junior Boy's Own)
Subsurfing - The number readers (forthcomming Apollo Records)

Pondělní WavetroniQ byl hlavně o labelu Ghost Recording. Vedoucí protagonisté tohoto labelu na nás chystají doslova basovou smršť. Měli jste možnost slyšet hlavně nové věci producenta EL-B. Nové album chystá již na podzim a zároveň vyjde v září výběrové album Nu Levels, které dal dohromady slolečně s producentem J Da Flex.

Ti co sledují elektronickou scénu zaměřenou hlavně na dubstepový basový zvuk, budou mít tedy o nový materiál postaráno. Poslední ukázkou, kterou uvedu, je absolutně skvělý mix na serveru Get Darker, o kterém jsem už psal. Tento server sdružuje velkou část producentů dubstepu a informuje o novém dění na tomto hudebním poli. Každé úterý pak od 20:00 CET vysílá živě mix předních DJ´s a producentů. 01.09.2009 to byl mimo jiné Silkie a vy si jej můžete vychutnat zde, společně s dalšími hvězdami Get Darker live show.

Související odkazy:
MySpace Big Up
Big Up blog
Ghost Recording

Spustit audio