WavetroniQ představí projekt Another Electronic Musician

25. únor 2010

Během prvních dvou měsíců roku 2010 vyšly u labelu n5MD hned tři nové dlouhohrající releasy. Nejvydařenější z nich - nová deska producenta Jaseho Rexe, který si přezdívá trochu neinovativně Another Electronic Musician, dostala název States of Space a zaslouží si svou pozici v pravidelné rubrice 3in1 bez jakýchkoliv pochybností.

Jase Rex je pevně spjatý s labelem n5MD už od roku 2005 a na novém albu skvěle kombinuje dubem nasáklý minimal, jaký je typický například pro seveřana Anderse Ilara, s temnější podobu IDM, glitchem, či poslechovým housem.

Za pozornost ale určitě stojí i další dva releasy, které se, na rozdíl od lednové desky States of Space, objevily v katalogu n5MD až v druhé polovině února - téměř striktně offbeatové ambientně zasněné album Life at the End of the World od další stálice vydavatelství - producenta Stephena Hummela aka SubtractiveLAD a také debutové album projektu Ent, za kterým se skrývá japonský producent Atsushi Horie.

01100682.gif

Kromě těchto tří desek z labelu n5MD ale v pondělí večer mezi tradiční osmou a devátou hodinou zazní i další (stále ještě) aktuální ukázky z nahrávek mimo jiné od Islanďana Adalsteinna Gudmundssona, který produkuje pod aliasem Yagya, Matthew Coopera aka Eluvium nebo Svena Weisemanna. Nenechte si ujít další WavetroniQ s ukázkami ze skvělých releasů několika posledních měsíců.

Playlist pořadu:
Yagya - Rigning Sex [Rigning] /Sending Orbs, 2009/
Architect - Attack Ships On Fire [Consume Adapt Create] /Hymen Records, 2010/
SubtractiveLAD - Those Who Lose Dreamings Are Lost [Life At The End Of The World] /n5MD, 2010/
The Seven Fields Of Aphelion - Slow Subtraction [Periphery] /Graveface Records, 2010/
Sven Weisemann - Xine XV - Suna's Flow [Xine] /Wandering, 2009/

Rubrika 3in1:
Another Electronic Musician - States Of Space /n5MD, 2010/
Fields And Axioms
Treading
Venatici

Eluvium - Bending Dream [Similes] /Temporary Residence Limited, 2010/
Ent - Farewell Dear Stranger [Welcome Stranger] /n5MD, 2010/
Loscil - Dub For Cascadia [Endless Falls] /Kranky, 2010/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.