WavetroniQ představí projekt Glitterbug

12. květen 2010

Po dvou letech od vydání debutového alba Supershelter přichází Till Rohmann (opět u malého labelu c.sides) s novou, a hned dvojdiskovou řadovkou nazvanou Privilege. Oficiální datum vydání fyzického nosiče je v pondělí 17. května, a protože se jedná o vydařenou nahrávku, která kvalitativně překonává dva roky starou prvotinu, lze vcelku snadno a správně odvodit, že je postaráno o další album do rubriky 3in1.

Glitterbug na nové dvojdesce kombinuje styly jako house, minimal, tech house, ale i ostřejší techno, přičemž rovné, většinou poklidně tepající podklady obohacuje atmosférickými ambientními plochami i různými abstraktními prvky.

O pravidelné čtyřtakty nebude nouze ani ve zbylém čase mezi pondělní osmou a devátou hodinou večerní, když zazní mimo jiné ukázky ze dvou nahrávek vyšlých na konci dubna – z dlouhohrající eponymní prvotiny dub techno producenta Marcela Dettmanna a z již druhé desky Nicolase Matuszczaka (aka Matzak), která vyšla pod názvem Bring Me The Moon u Boxer Recordings. Nezapomeneme ani na genderovou vyrovnanost díky novému řadovému albu Dust DJky Ellen Allien, které vychází v úterý 25. května u jejího vlastního labelu Bpitch Control.

WavetroniQ tentokrát srovná beaty do latě!

Playlist pořadu:
Dettmann - Home [Dettmann] /Ostgut Ton, 2010/
Horror Inc. - In My Garden [I Plead Guilty] /Perlon, 2004/
A Guy Called Gerald - Just Soul [Tronic Jazz The Berlin Sessions] /Laboratory Instinct, 2010/
Ellen Allien - Our Utopie [Dust] /BPitch Control, 2010/
Trentemøller - Sycamore Feeling (Gui Boratto Remix) [Sycamore Feeling (Remixes)] /In My Room, 2010/

Rubrika 3in1:
Glitterbug - Privilege /c.sides, 2010/
Lionheart
Wide And Near
Parted

Matzak - Magneto [Bring Me The Moon] /Boxer Recordings, 2010/
Remute - Everything [The Orgy] /Remute, 2010/
Gultskra Artikler - Asteroid [Galaktika] /Other Electricities, 2010/

Spustit audio