WavetroniQ představí Ramifications

4. listopad 2011

První listopadový WavetroniQ po delší době zamíří do světa rychlých zlomených beatů a v rubrice 3in1 představí album Ramifications, které v létě vydal na svém vlastním labelu Paradox Music drum’n’bassový producent Dev Pandya aka Paradox.

Ramifications navazuje na v roce 2002 vyšlou a do letošního roku poslední klasickou řadovou desku What You Don’t Know, protože v uplynulých devíti letech byl Dev Pandya aktivní především ve vydávání singlů na klasických 12“ vinylech. Stylově zařaditelná spíše do kolonky hard drum’n’bass, tech step nebo drumfunk se silným důrazem na beatovou/perkusivní složku je deska Ramifications důkazem, že i v novém tisíciletí vznikají v značně zkomerčnělém a vyčpělém žánru, jakým drum’n’bass v novém tisíciletí bezpochyby je, zajímavé a zvukově i hudebně kvalitní nahrávky, které nejsou pouhými sezónními klubovými záležitostmi, ale s přehledem obstojí i při opakovaném soustředěném domácím poslechu.

02475128.png

Rychle nalámané beaty, místy koketující i s breakcorem, budou burácet i mimo rubriku 3in1, kde dojde třeba na nové album Endusera, které pod názvem Even Weight vyšlo v říjnu u labelu Ad Noiseam; dva z letošních dlouhohrajících releasů značky Ohm Resistance (Submerged a jeho březnová deska Before Fire I Was Against Other People a zářijový počin The Temple, který pod aliasem Balkansky vydal Ivan Shopov); nebo na společnou desku Peer To Peer Pressure producentů Eye-D a DJ Hidden, která se na začátku září objevila v katalogu malého holandského vydavatelství PRSPCT Recordings.

Playlist pořadu:
Paradox - Deep Sleep [A Certain Sound / Deep Sleep] /Renegade Hardware, 1997/
Eye-D & DJ Hidden - Break You [Peer To Peer Pressure] /PRSPCT Recordings, 2011/
Enduser - Wrong Turn [Even Weight] /Ad Noiseam, 2011/
Hecq - Pulverized [Avenger] /Hymen Records, 2011/
Submerged - Rorschach [Before Fire I Was Against Other People] /Ohm Resistance, 2011/

Rubrika 3in1:
Paradox - Ramifications /Paradox Music, 2011/
Consonance
Yasaka
Manjira

Balkansky - Mraked [The Temple] /Ohm Resistance, 2011/
Extrawelt - Aufwind [In Aufruhr] /Cocoon Recordings, 2011/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.