We're Gonna Party Today!

14. říjen 2011

V naší kotlině se moc koncertů zahraničních umělců pro následný prodej nenahrává. O to větší pozornost by si měly zasloužit ty nahrávky, které tu vzniknou. Zvláště pokud nepostrádají důležitou věc, která s publicitou úzce souvisí, a to kvalitu.

Takovou je nahrávka pražského koncertu George Duka z roku 2009, která právě vychází na DVD. Mohli bychom být po právu hrdí, že se naše tváře objeví na přehrávačích po celém světě. Funk v naší republice rozhodně neoplývá nekončícími zástupy fanoušků – o to nadšenější jsou ale ti, kteří na koncerty takových legend jako George Duke dorazí. V neděli se vám pokusíme co nejvíce přiblížit atmosféru, jaká panovala před dvěma lety v pražském Lucerna Music Baru.

Že label Everydays v čele s Oliverem Lowem na podzim něco chystá, to jste se mohli dozvědět z jeho nedávné návštěvy u nás. No a podzim je tady, takže jak to bude? 20. listopadu vychází Oliverovo album Peníze nebo život 2, k němu směřuje i vše, co se na Everydays děje. Tento týden navíc oslavil label třetí rok existence a při té příležitosti na něm vyšla remixová kompilace a v těchto dnech vlastně i upoutávka na novinku pardubického MC, producenta a beatmakera Sinuze.
A ne ledajaká upoutávka. Sinuz na ní krom Olivera Lowa ulovil také pittsburgského rappera Melodiqa a to už stojí za poslech. V neděli tedy dojde nejenom na skladbu Freedom, ale i na představení Melodiqa v rubrice Groove Window.

Letošní podzim je opravdu nabitý. Dokazuje to i další vlna novinek, které vám v neděli představíme. Tento nikdy nekončící běh na dlouhou trať tentokrát zavítá do Holandska, kde si první dáma saxofonu Candy Dulfer dovolila odpálit nový materiál. A ne ledajaký, tentokrát si řekla, že je potřeba se někam posunout, a tak ukuchtila za pomoci producenta The Black Eyed Peas Printze Boarda opravdu něco jiného, než na co jsme od ní byli doposud zvyklí. A pouze čas a vy můžete rozhodnout, zda se pohnula tím správným směrem.

02459930.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.