WLW8

24. srpen 2017

Jádro seskupení WLW8, které produkuje především taneční elektronickou hudbu, tvoří dva zkušení čeští producenti. Na svých fotkách a ve videoklipech rádi skrývají svou identitu. I přesto si je našli už i zahraniční posluchači.

WLW8 nominovala Veronika Ruppert, redaktorka Radia Wave:
„Jejich hudba není sice nejtrendovější, ale skvěle se hodí do rádiových rotací a Czeching je pro mě hlavně o rádiích. Myslím si, že jejich hudba by mohla znít vedle spousty dalších věcí nejen v Evropě, ale klidně i v Americe, kde právě střídavě žiji.”

WLW8 (čti Will Wait) nemuseli ani vydat celé album a jejich trendy sofistikovanou taneční hudbu, blížící se nejvíce deep housu, si našly servery jako Hype Machine a Indie Shuffle, který jejich track zařadil do pravidelného výběru 10 top tanečních hitů. Odtud už vedla cesta do seriálu Marka Wahlberga a Dwayna Johnsona Ballers stanice HBO, jehož hudebním supervisorem byl Scott Vener. Členové WLW8 se prolínají také s projektem Pink Gloves a na elektronické scéně pohybují již poměrně dlouho, jeden hudební produkci dokonce učí, další je vyhledávaným masteringovým inženýrem i v zahraničí. Společně remixovali například skladby portlandského zpěváka Leo Isla nebo americké skupiny Body Language. Mnoho zkušeností nasbírali v zahraničí, i jejich klip ke skladbě Called Off vznikl v Californii.

wlw8.bandcamp.com/releases

autor: Mary C
Spustit audio