Z Atlanty až k symfonickému orchestru. Producent Metro Boomin „want some more“

1. prosinec 2023

V novém speciálu jsme si posvítili na jednu z největších producentských hvězd posledních několika let jménem Metro Boomin. Od jeho začátků, přes významné spolupráce, až k Red Bull Symphonic.

Kdo z rapových posluchačů nezaregistroval za poslední roky voice tag Metro Boomin want some more n*gga jakoby nežil na této planetě. Třicetiletý producent Leland Tyler Wayne aka Metro Boomin, který zanechal v hudebním průmyslu významnou stopu, nezastavuje. Naopak ve svém tempu pokračuje stále dál. A právě o něm a jeho hudební kariéře jsme si povídali v novém speciálu Scény s Opakem Dissu.

Poté co Metro vyprodukoval nespočet zvučných desek s talenty jako jsou Future, Young Thug, NAV či 21 Savage, tak na určitou dobu zadefinoval současný trapový zvuk, podepsal se pod poslední soundtrack Spider-Mana a vypustil do světa několik vlastních alb. To vše vyústilo ve velký moment, kdy kdy vystoupil živě se symfonickým orchestrem. A nejen o něm jsme si povídali v našem speciálu, obohaceném o naše tradiční rubriky a novinky z ulic.

Co mají společného Metro Boomin a linka D? Kdo je jeho největší kůň? A které legendární desky Metro Boomin produkoval? Poslechni si víc ve Scéně s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.