Z východního Londýna do pražských klubů. Steady ve svém DJ setu přináší striktní rapovou selektu

29. říjen 2021

Steady je vycházející jméno současné DJské scény, které se orientuje v místních rapových vodách. Narodil se ve východním Londýně, kde žil jen krátkou chvíli, než se přestěhoval do Prahy, kde pobývá doposud. Britský zvuk, grimem počínaje a drillem konče, ale i tak zůstává jeho nejoblíbenějším.

To vše je znát i v jeho nabitých DJ setech, z akcí jako je Hollar Room, kde hrál po boku DJs, jako je Kewu a náš Casablanka, nebo z klubu Fuchs2 či ze Stalinu. Dále kryje záda zpěvačce Tea Sofia a v poslední době se objevil jako support v klubu Futurum na koncertě amerického rapera jménem Pierre Bourne, který měl na starosti POP OUT Entertainment.

V jeho hodinovém těžkotonážním setu najdeme nabité bangery napříč mnoha žánry, které létají na časové ose od dob 50 Centa až po současnou grime music. Připravte si gunfingers, boky, drinky a energii. Na tenhle set je třeba být ready.

Hrál by DJ Steady raději po boku Michala Davida, nebo Drakea? Jak se mu hrálo před americkou hvězdou jménem Pierre Bourne? A jaký je jeho vysněný event? To vše v novém rozhovoru s DJ setem ve Scéně s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.