Záhadné a nečekané desky od Kanyeho Westa & Tropy Aya. Tak sedni na kolo a zapni repro

3. září 2021

Kanye West po dvou letech konečně vydal nové album a my zkoumáme, jestli v našich uších obstojí, či nikoli. K tomu pár lokálních novinek a tuzemský release od Tropy Aya jako bonus.

Po několika týdnech, kdy Kanye West okupoval stadiony od Atlanty po Chicago, se stalo něco, co už mnoho z nás nečekalo. Vyšla jeho dlouho avizovaná deska Donda! Po několika poslechových akcích, které balancovaly na hranici koncertů a performance, se Universal rozhodl desku zveřejnit. Samotné streamy, které jsme probírali v minulých dílech, měly něco do sebe. I díky nim jsme mohli na internetu poslouchat mnoho verzí skladeb, které se nakonec dostaly na finální desku.

Ta čítá 27 tracků, které vás provedou komplikovaným světem Kanyeho Westa. Na albu najdeme mnoho hostů: od Playboi Cartiho přes DaBabyho a Marilyna Mansona až po starého známého Jay-Zho. A kromě desky si můžete koupit merchandise v podobě přenosného reproduktoru, který obsahuje stopy samotných skladeb z Dondy. Domácí remixy můžou začít!

Donda však nebyla jedinou deskou, která se stala velkým překvapením minulého týdne. Z hlubin SoundCloudu se vynořil na světlo světa liberecký rapper Tropy Aya, který vyhodil ven svůj debut Hoodrich Asocial. Podobně jako v případě stále odkládané Dondy to nikdo moc nečekal. Na desce najdeme skvělé skladby, zajímavé feats ze stáje Dvojlitrboyzz, vtipné lyrics i nabité beats.

Proč si Kanye postavil kopii svého domu na stadionu? Co vše řešil Mike Dean? A kdo udělá nejlepší bytové remixy nových Westových skladeb? To vše v novém díle (nejen) o desce Donda.

Spustit audio