„Zastavte koncert, dole jsou mrtví!“ Proč se nepodařilo zabránit tragédii na festivalu Astroworld?

9. listopad 2021

Neštěstí na festivalu Astroworld v americkém Houstonu připravilo o život osm mladých lidí a tři stovky utrpěly zranění. Šlo mu předejít? Jaký vztah má se svými fanoušky třicetiletý rapper Travis Scott, který akci pořádal? A proč se o tragédii šíři okultistické konspirační teorie? Pusťte si novou epizodu podcastu Kompot.

Nedostatek zdravotníků, špatná organizace i komunikace s návštěvníky. O důvodech smrtelné tlačenice v kotli na koncertu Travise Scotta, kterým vrcholil páteční večer festivalu Astroworld, se i díky svědectví přímých účastníků na sociálních sítích napsalo hodně. Mezi nejvýmluvnější videa patří to, kde se návštěvnice Seanna Faith snaží přesvědčit kameramany, aby zastavili koncert, protože pod nimi v davu umírají lidé. Faith svůj hororový zážitek, kdy sama předtím bojovala v kotli o život, detailně popsala i ve velice sdíleném instagramovém postu. 

Mezi osmi oběťmi ušlapání byli nakonec i středoškoláci – čtrnáctiletý John Hilgert a šestnáctiletá Brianna Rodriguez. Nejstarším zemřelým byl sedmadvacetiletý Danish Baig, který se snažil v nebezpečné tlačenici ochránit svoji snoubenku. Ta nakonec přežila. Proč se o události šíří okultistické konspirační teorie a co se stane Travisi Scottovi? Zjistíte v Kompotu.

Jak se americký herec Chris Pratt i český zpěvák David Kraus rozpovídali o svých partnerkách a koho to potom mrzelo? Jaká je pátá sezona seriálu Big Mouth a jak dopadl čtvrtý díl StarDance? Zapněte si Kompot a poslechněte si to nejdůležitější z popkultury a společnosti!

Spustit audio