Želví polévka, kapoun a nadívaná křepelka, to je pošušňáníčko, říká staromilec
Zuzana a Ivana se staromilcem, tzv. gastro-hobíkem, a milovníkem 19. století Víťou probírali, proč má „kink“ na oldschool recepty, zda používá moderní technologie a proč by si na oběd neoblékl tepláčky.
Velkou část pořadu zabrala debata o tom, zda bude Víťa vařit želví polévku a jak si v rámci Česka na ni obstará materiál. Víťa zmínil i svá další přání – chtěl by si uklohnit páva nebo kapouna. Zuzanu zajímalo, zda se za jeho oblíbené doby jedly ananasy a avokáda. Ivanu zase interesovalo, jak se zrodil Víťův „kink“ na recepty Magdaleny Dobromily Rettigové a vintage věci, když mohl hrát na playstationu jako jeho vrstevníci.
Víťa se pak pochlubil, jak vařil v zámecké kuchyni, a Zuzana se ptala, jak se člověk seznamuje, když je blázen do vycpaných zvířat a řádného stolování. Ivana ještě chtěla vědět, zda Víťa používá nočník, a mohlo se jít pomalu domů.
Chcete si popřemítat o tom, jaké by bylo useknout hlavu želvě a pak z ní udělat vývar? Pusťte si do uší a duše Buchty a možná se vám to zadaří.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka