1flfsoap

26. srpen 2018

Temná strana elektra, dravost, melancholie, smyčky a syrový zvuk, to jsou 1flfsoap, jeden z nových objevů české elektronické scény.

1flfsoap je formace složená z členů několika dalších známých českých kapel, Ghost of You a Acute Dose. Tito brněnští experimentátoři si zakládají na tom, že hrají opravdu živě. Nejrůznější hardware, živé bubny, charakteristickou kytaru a velkou dávku improvizace uslyšíte v každém jejich tanečním setu, který nikdy nemá jasný konec. Jejich hudba je zážitek teď a tady. Ostatně i jejich debut Rave Opera je záznamem živého a živelného vystoupení. 1flfsoap si stihli zahrát už i v zahraničí, například v Poznani, ale i v Londýně. Letos byli také vybráni na showcase Electronic Mission festivalu Czech Music Crossroads.


Celý rozhovor s kapelou 1flfsoap naleznete zde.

„1flfsoap operují s estetikou elektronické hudby, na svém webu dokonce proklamují, že chtějí vyhnat z měst zápach electro swingu, daleko víc ale připomínají psychedelické kytarovky z přelomu milénia, a to nejenom kvůli svým halucinačním vizuálům. Svým způsobem se tu potkává okouzlení raveovou repetitivností a prog-rockovou rozmáchlostí vzdušných kytar,“ říká hudební redakce Radia Wave.

„Náš koncert začíná tím, že si řekneme BPM, naladíme se na stejnou vlnu a pak děj se vůle boží,“ dodává kapela.

autor: Mary C
Spustit audio