42. Pouhá náhoda? Přemýšlejte!

1. duben 2011

Daniel Řehák přesedlal z vynalézání nových snímacích aparátů na mystiku a v průběhu devátých Čelistí dospěl usilovnou kontemplací ke zjištění, že jsme pronásledováni tajemným číslem 42.

Co z toho vysuzovat netušíme, každopádně v čelistní trojici narůstá paranoia. Jsme sledováni? Kdo zatřásl zemí? Kdo zmáčkl tajemné tlačítko GP2? Kdo nás pronásledoval na Febiofestu? Neměl Assayasův Carlos původně místo pěti a půl hodiny trvat 42 minut? Neusiluje o náš život psychokinetický maniak ve tvaru Gumy? Proč se nedaří satanismu a Ďábelským marimbám v Guatemale (není to proto, že číslo šelmy je ve skutečnosti 42)? Proč je hrdinovi filmu Greenberg 42 let? Proč Daniela fascinuje film o stejně staré roztleskávačce?

Jak vysoký bude průměrný věk diváků, kterým se bude líbit Snyderův Sucker Punch? Kdo komu chtěl dát vlastně podpásovku? Kdo zamotává Daniela do souvětí? Kdo způsobuje Alešovu aerofagii? Kdo znervózňuje Vítka před vysíláním? A má to všechno vůbec nějaký smysl? Pusťte si jedinečné mystické Čelisti.

Čelisti 9 (Uganda / Lesotho / souhvězdí Orion 2011). Délka: 42 minut. Režie: Aštar Šeran. Scénář: Arnošt Vašíček. Produkce: Iveta „Extra-terrestrial“ Bartošová. Na vybraných přijímačích s jidiš titulky. Buďte dobří!

Příště budeme utíkat ze Sibiře. To budete čumět jako Weiři.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka