Ach, tolik hudby. Startér naposledy rekapituluje před finálovým týdnem

28. duben 2020

Tak je to tady. Příští pondělí ve Startéru ohlásíme tři finalisty a 11. května už budeme znát vítěze dalšího ročníku hitparády neobjevených Radia Wave. Máme spoustu horkých favoritů, kandidátů, kapel a zpěvaček i producentů, kterým osobně děsně fandíme a vy zjevně taky! Ještě naposledy před finálovou melou jsme si připomněli alespoň pár songů, které jsme v průběhu ročníku v hitparádě otočili.

Došlo třeba na Collectors, dívčí kapelu, která to s námi neměla zrovna jednoduché. Mohla si za to ale sama, neměla tak moc hrát na housle! I tak u nás nakonec získala sympatie. Jonáš si na písni Escalator našel hezké momenty, Kuba ji dokonce fakt upřímně pochválil. Radost nám udělala i připomínka Hynka Uhera, zpěváka a producenta, jehož songy by skvěle fungovaly na nějaké party pro smutné, zamyšlené lidi. Docela rádi bychom si na takový večírek zašli. Tak třeba na Startér Showcase? 

Pořád se nám líbí i morrisseyovská hitovka od Page Turners. Magic má šmrnc, je to vál, který by se do Café V lese náramně hodil. Jen škoda, že ten mix někdo umlátil klackem nebo hodil do pračky a nechal přejet na sto stupňů. Zvukově ta píseň prostě vůbec nedává smysl. O to víc se možná hodí ocenit, že je dobře napsaná. Tedy – až na ten konec, kdy najednou prostě jenom vybrnkává kytara, jako by její majitel čekal, až se zbytek kapely dopere. 

Koho jsme si ještě připomněli, kdo zůstal jako jediný soutěžící, a hlavně – co jsme tentokrát v karanténním vysílání měli na sobě? Poslechněte si poslední rekapitulační díl před hitparádovým finále Startéru!

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka