Antisklerotikum: Film 2011

26. prosinec 2011

Když se z komína začne valit bílý dým, je jasné, že Čelisti topí v krbu ekologickými plasty a zároveň jsou připraveny vyhlásit slavnou větu: Habemus Papam!

Ano, biskupové, arcibiskupové, satanáši a arcisatanáši zasedli v jednom sále, aby vyhlásili to nejlepší, nejsvětější i nejbezbožnější filmové dílo roku 2011. Start patří současně skromné arcibiskupské delegaci z Čech, která letos potěšila více méně jen obhajobou rodinných hodnot. Z USA přicestovaly vysvěcené opice a mutanti z hesly Gay Parade (delegace mnichů řádu Strom života na protest opustila sál).

Ve svém plamenném projevu k věřícím pak arcibiskup Šimpy uvedl hned několik zásadních festivalových věrozvěstů, mnicha s anatolským knírem, delegaci islámských duchovních, tučnou paliativní sestru, sžíravého Němce a tradičně morbidně se tvářící poustevníky z Rakouska. Závěr patřil šoférům, apokalyptikům a hipsterkám.

Silně cenzurovaný díl, jehož některé části jsou příliš pokleslé i na menšíkovský silvestr (proto zmizely v katakombách Vatikánu), doporučujeme poslouchat mezi invitatoriem a nešporami. Po požití vykloktat svěcenou vodou a zapít mešním vínem.

Béla s námi a zlé pryč... a na viděnou v novém roce!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.