Bauchklang z narozenin rádia FM4 2009

1. duben 2010

Fenomén beatboxové sebranky z Rakouska, který se jmenuje Bauchklang, nezná konce. Kapela, která je schopná zahrát na dutiny ústní téměř cokoliv, navíc s velkým autorským vkladem a koncertním drivem, úspěšně koncertuje po celém světě a sbírá jeden vavřín za druhým.

Pětice právě vydává nové album Signs a znovu se vydává na cesty, které kapelu zavedou i na letošní EXPO v Šanghaji. Jejich strhující vystoupení, ve kterém se mísí prvky electra, dubu, trip hopu i drum and bassu, jim kromě příznivců po celém světě přinesla hned několik ocenění, mimo jiné dvě ceny Amadeus Awards (rakouské obdoby Grammy) a cenu Youngster of Arts Europe.


Pokud jste prošvihli jejich zatím poslední tuzemský koncert, jenž se konal v loňském roce v pražském Paláci Akropolis, tak si můžete spravit náladu záznamem, který jsme pro vás připravili na Velikonoční pondělí. Pustíme vám set, který Bauchklang vystřihli na loňských narozeninách sesterské stanice FM4 – rakouské veřejnoprávní stanice pro mladé. Bauchklang vstupují na Stagei Radia Wave v sedm večer.

00383603.jpeg
autor: Pavel Zelinka
Spustit audio