Bourání s Milanem Nedvědem

30. srpen 2011

Hostem 92. dílu Bourání byl grafický a webový designér Milan Nedvěd.

Povídali jsme si o jeho studiích v USA, konkrétně na Rhode Island School of Design. Ale také o spolupráci s architekty. O obecné úrovni grafického designu v Česku. O vytváření archivu české vizuální kultury pod názvem Kýbl. O vztahu k architektuře. A samozřejmě došlo i na plány a ambice.

Milan Nedvěd (*1978 v Praze)
Milan has 10 years of digital experience. Since 2000 he has worked for various clients, studios and advertising agencies. In 2010 he obtained Bachelor´s degree in graphic design with First class honour from Teesside University (UK). He is currently pursuing an MFA in graphic design at the Rhode Island School of Design (USA).

Milan is interested in life events such as "primus mobile" process and ordinary world surrounding him as endless source of inspiration. He likes simplicity as well as experiment. Severity as well as humor. Function as well as beauty of image with its hidden meanings. He desires to discuss further, to discuss mistakes, search for the origins of failure, be influenced and confronted. Milan is keen on photography, architecture and he can talk constantly about delicious food.

Odkazy:
milann.info
http://kybl.net

autor: Adam Gebrian
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.