Buchty: Co se ve stáří naučíš, to už nenajdeš

27. březen 2019

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová tentokrát ve studiu zůstaly bez hosta a řešily to, že už jim není pětadvacet, ale ani třicet let. U Ivany se stárnutí projevuje tak, že má stále mladší partnery (nemůže ovšem za to, chodí za ní sami) – stará si však připadala už jako teenager. Zuzana si jako stárnoucí žena kupuje komfortní výbavu – papučky a tepláky.

Zuzana také pomalu, ale jistě nachází šedé vlasy a pouze čeká, kdy přijde na řadu pubické ochlupení. Moderátorky se také shodly na tom, že příznakem stáří je, když přestanete chápat humor v aktuálních memes a jejich význam musíte složitě dohledávat. Na přetřes přišlo také to, jak si „člověk“ v každém životním období přijde relativně mladý, ale staří mu připadají lidé jen o pár let starší – a tak se jim i náležitě posmívá. Ageismus forever!

Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a zkuste si vzpomenout, jak jste se ve čtrnácti posmívali třicátníkům, ale už vám zamrzl úsměv na rtech.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.