Buchty: I vikář se může zabouchnout

15. květen 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková si tentokrát do studia, které znamená svět, pozvaly vikáře Církve československé husitské a ptaly se ho na to, jak vypadá jeho každodenní biskupský, tedy vlastně vikářský chlebíček.

Zuzana si jeho církev samozřejmě spletla s evangelickou, protože její znalosti křesťanství mají jedinou oporu v seriálu Ptáci v trní. Ivana to radši moc nekomentovala. Petr se kupodivu neurazil a popisoval svoje denní rutiny, které zahrnují i odvádění dětí do školky, pití kafe a úřadování. Přišlo ale i na humor: na biblických hodinách se prý věřící hádají o výkladu Bible. Ivana se Zuzanou byly zvědavé hlavně na to, zda Petr nosí honosné oblečky – jeho církev je chudá a skromná, takže ne. Poradily mu také, aby si najal odborníka na církevní Instagram a dělal stories z rozdávání hostií. To Petr zvažuje – zatím však vyzval pouze posluchače, kteří mají nějaké dotazy ohledně Pána Krista, aby ho směle kontaktovali na Facebooku.

Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a zkuste si vzpomenout, jak jste se v dětství nudili s babičkou na bohoslužbě.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka