Buchty na téma Co se děje v noci

16. květen 2018

Smí se spát přes den? V jaké fázi měsíce je dobré se zabouchnout? Jak dlouho spal Leonardo da Vinci? A proč vedle sebe nemůže být trouba a dřez? To všechno jsme povrchně probrali v aktuálních Buchtách.

Ve studiu se o tématu noci rozpovídal divadelní dramaturg a moderátor Radia Wave Matěj Samec. Ivana Veselková a Zuzana Fuksová díky němu zjistily, co se skrývá pod tajuplným heslem „noc nic nezadrží“. Matěj je kromě noci, kterou nic nezadrží, taky fanoušek teorie, že na lidský život má velký vliv nov.  Ivana se Zuzanou si nebyly jisté, co to je, tak se Matěje doptaly a hned byly moudřejší.

Nov nám podle Matěje dává bezpečí a pozitivní rozrušení (na rozdíl od úplňku) – a je dobré se během něj třeba zamilovat. Matěj odběhl i k tématu snů. Dohání ho totiž myšlenky, které přes den vytěsní – a pak má noční můry o tom, že je na gymplu a do maturity mu ještě zbývá několik let. Ivaně se nezdá nic a Zuzaně se zdají banality o otvírání francouzských oken a čistých hostelech.

Matěj se podělil mimo jiné o svou odvážnou myšlenku, že život je spravedlivý, a proto mají chudí lidé krásné sny. Ivana se Zuzanou si tím nejsou tak jisté. Tradičně ale v Buchtách došlo k odchýlení od tématu a motání se v kruhu a plácání o ničem, takže mise byla splněna a Ivana se Zuzanou spokojeny.

Chcete si vzpomenout na své nejtrapnější sny a nechat se ukolébat neověřenými informacemi o Měsíci v novu? Pusťte si do uší Buchty a obojí se stane.

Spustit audio