Buchty na téma podřadné práce a brigády

24. květen 2018

Jak našlehat na kapučíno labuť? Jak se ubránit tlaku na to, abyste se v práci neustále usmíval/a? A jak poznat, že váš zaměstnavatel není úchyl, který vás jen chce pozvat do kina na Pupendo?

O 50 odstínech trapných brigád tentokrát neprofesionální moderátorky Ivana Veselková a Zuzana Fuksová hovořily s badatelkou v oblasti občanské společnosti a feministickou aktivistkou Kateřinou aka Karamelou.

Kateřina si vylila srdíčko plné frustrace z toho, jak ji šikanují zákazníci v kavárně, kde pracuje jako baristka – otravují s latté artem a našlehaným mlékem, aniž by si uvědomili, že zbytek mléka pod pěnou se pak musí vylít.

Zuzana se vytasila s bizarní brigádou z hloubky devadesátek, při které přepisovala Zlaté stránky pro podivína, který tvrdil, že je mistrem Evropy v ping-pongu a společenských tancích současně. Její vrstevnice Ivana zavzpomínala na přepisování dotazníkových šetření do Excelu: za tuto brigádu vydělala tehdy neuvěřitelné 3 000 korun, aby pak svému klukovi koupila za 3 500 mikinu ve skate shopu.

Všechny zúčastněné se pak ještě chvíli předháněly v trapných a nedůstojných brigádách: jak sbíraly borůvky, hrabaly se v šanonech ve skladu a roznášely noviny, které pak radši vyhazovaly do koše (Zuzana).

Chcete si zavzpomínat na to, jak jste dělali vyhazovače na diskotéce nebo na ulici žebrali peníze pro ekologickou organizaci? Chcete si oživit pocit trapnosti při přerovnávání regálů v obchoďáku, když vás u toho potkala láska ze střední? Pusťte si do uší další díl pořadu Buchty a uvědomíte si, že v tom nejste zdaleka sami.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.