Bydlení v garsonce je krásné, člověk si ji zadýchá a nemusí topit

11. říjen 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly studentku francouzštiny Markétu, která v Brně bydlí v malém bytečku a nebojí se o tom mluvit.

Na začátek se Buchty věnovaly tomu, že Markéta pracuje v malém obchůdku s pěknými předměty. Poté nastala debata o tom, jestli je tamní zboží rustikální, tedy hnusné, nebo není.

Markéta se pak rozhohnila a povyprávěla o tom, jaké jsou výhody malého bytečku –⁠ člověk ušetří za vytápění, nekupuje díky malému prostůrku zbytečnosti a titěrný byteček se také rychle uklízí. Pak se také svěřila, že se narodila v Tišnově a její kluk je z Kuřimi, což je městečko, které Buchty obzvláště feelují. Pak se mluvilo ještě o francouzštině a její komplikované gramatice a Markéta překvapivě posluchačům doporučila, ať se učí spíš italštinu.

Nebyly by to Buchty, kdyby neprobraly zcela jiná témata: vykuřování šalvějí, zda je Miroslav Donutil děda, lásku k vibrátoru, klíčící misky, myši ve zdi a netopýry v bytě. A pak se mohlo jít konečně domů, v tomto případě do garsonky.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že není třeba bydlet ve velkém loftu, ale že vás možná překvapí útulnost garsonky.

Spustit audio