The Cassandra Complex: Po revoluci jsme u vás hráli zadarmo

Co má společného Rodney Orpheus, Andrew Eldrich a oslava turecké kultury? Proč se desky The War Against Sleep a Sex & Death tak liší? Byl pražský koncert nejlepší v historii The Cassandra Complex? Jaký je podle Rodneyho lék na rasismus a nacionalismus? Jaké to je začínat s kapelou v Irsku?

Všechno se dozvíte v rozsáhlém a velmi zajímavém rozhovoru, který jsme den po vystoupení pořídili s předákem Rodneym Orpheusem v pražské kavárně Vesmírna.

Původně elektropunková partička tmelená především frontmanem Rodneym Orpheusem postupem let přibírala do svého repertoáru velké množství darkwave prvků, aby po deseti letech překvapila ostrým eponymním albem v duchu tehdejších Die Krupps. Jako jedna z prvních zahraničních skupin se představila v Praze po sametové revoluci. Poslední desku natočila v roce 2000 a od té doby funguje už pouze nárazově. To se ale v poslední době mění. Rodney a spol. natáčí novou řadovou desku a letos na podzim vyrazili po více než dekádě na evropské turné. Více už v rozhovoru, který proběhl den po jejich vystoupení v pražském Lucerna Music Baru (25. listopadu 2012).

autoři: Pavel Zelinka , Tomáš Hoyer
Spustit audio