Čelisti: Do mentální temnoty

13. červen 2013

Nejen mocné rebooby několika hrdinek zaměstnávaly čelistní trio v dílu, který odvážně zamířil tam, kam se minulý týden vydal každý třetí. Do temnoty. A navrch na, prý!, zaniklou Zem.

Mozková temnota M. Nighta Shyamalana se stupňuje každým dalším filmem. Tentokrát si pozval na pomoc Willa Smithe, kterého na toaletě napadl skvělý námět. Bude tam táta, syn, příšera, co cítí strach a spousta moralit. Shyamalana nebylo třeba ani příliš budit, celý film natočil ve stavu hypnózy. Výsledkem je film po zániku smyslu a logiky. Už jen ten název - no řekněte, je normální, aby film odehrávající se na Zemi šel do kin pod názvem Po zániku Země? Bizár máme rádi, ale tohle je divná červí díra.

Z červí díry se následně vynořila vesmírná loď Nesoulad s kapitánem Neshodou. Nový díl Star Treku Aleš s Danem mocně fotonově torpédovali slovy o předvídatelnosti, nelogičnosti a celkové nesmyslnosti, Vít naopak zdvihal štíty rozvíjení postav, dynamické akce a nápaditého spojení se staršími díly. Epická bitva hlasů skončila, jak jinak, láskou.

Ale v příštím díle bude pokračovat nad Mužem z oceli, kterému se budeme věnovat jako VIPky.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.