Čelisti: Dovolená s panem Hébrem

19. duben 2012

Daniel má nového imaginárního kamaráda. Jmenuje se Hébr, nemá nohy, jezdí na křižníku, poslouchá AC blesk DC a miluje marínu a poručíka Rihannu (neplést s Ribanou, tu milujeme všichni).

Aleš nemá pana Hébra rád, má ho za imbecila, kterým pan Hébr bezesporu je. Víta je pana Hébra líto, po straně se mu ale posmívá, neb je cynik a nepřítel státu Severní Dakota, Jižní Dakota a Dakota Fanning.

Vít má též nového imaginárního kamaráda. Jmenuje se Christophe, je z Francie a na co sáhne, to diváky rozpláče. Vít nepláče radostí, nepláče ani dojetím, pláče vzteky, protože mu Christophe zostudil oblíbenou hračku, za což přijde o všechny knoflíky, bude mu přeříznuta kšanda, odebrány tkaničky a nadáno do hampejzníků a ksindlů.

Když se pan Hébr a pan Christophe potkají, hned je veselo. Otázkou je, kdy do americké maríny začnou rukovat i malí kluci z francouzské vesnice. Odboj je odboj a čest je čest. Bližší karbon než železo a vesmír je stále plný agresivního šmejdu, který touží rekreovat se na havajských plážích.
Pokud chcete předešlý text pochopit (či potopit), poslouchejte: Čelisti, vlajkovou loď mimozemské trapnosti.

02610860.png

Doporučuje i pan Hébr (vlastně oba Hébrové).

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.