Čelisti: Hloubkové vrty našich malých Avengerů

8. květen 2016

Čelisti jdou do hloubky, až na pokraj antropocénu, ba ještě hlouběji. V souboji různých dualit opět vítězilo skákání do řeči a načaté věty.

Netradiční dvojnálož novinek, zpestřenou reportingem, kdo všechno si Dana fotí za oknem studia, poněkud zmrazil Vítův výlet do míst, kde se Nebe a led potkávají. Dokument/testament polárníka Clauda Loriuse, který odhalil postup globálního oteplování, jistě nepotěší rodinu Klausových, ale bohužel ani diváky nemající v oblibě přepálené emoce. Moc krásné hudby a leteckých záběrů, malá dávka skutečné mrazivosti.

Z jiného emočního soudku točil své duševní saké jediný muž na světě, který umí hrát na šakuhači uchem. Dan Řehák se potkal s japonským melodramatem Naše malá sestra a byl touto citovou drobnokresbou dojat. A na závěr trochu těžkých vah. Třetí Kapitán Amerika sice není klasickou sólovkou, ale rozhodně je komiksovou podívanou, která milovníkům temnějších komiksů s velkolepým měřítkem chyběla od roku 2012. Milé překvapení a možná začátek nové éry světa, kde jste se ze všeho mohli vylhat chlapeckým úsměvem.

To pro Čelisti neplatí už dávno. Naše tváře jsou zrůdné. Proto příště reprízujeme!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.