Čelisti: Hrdinná mezipatrola

8. listopad 2012

Už od svého mládí toužili Vít a Daniel po tom stát se policisty. V silném autě křižovat ulice Los Angeles. Pít kafe a energetické nápoje. Klábosit o svých hispánských manželkách. Šlapat na paty mexické mafii. A po večerech si plakat na rameni dojetím, jací velcí bratři jsou.

Bohužel ploché nohy jednoho a klenuté bříško druhého způsobily, že při náboru byli převeleni do filmově-kritického oddělení, ve kterém mají na starost šlapání chodníku kinematografie. A nutno říci, že na Patrole se ani jeden nenudil. Trochu toho rodinného sentimentu jim sice kladlo odpor, ale zejména akční scény jim dostatečně prohnaly perka. Na večerním brífinku tak podali report o uspokojivé akci. Zákon, pořádek a k tomu Pochod Julia Fučíka.

Pochůzkářské uniformy pak čelistní trio vyměnilo za fešácké večerní, nalepilo mohutné kníry, nafasovalo kožené čapky a vyrazilo na queer festival Mezipatra. Setkání se starými dobrými kamarády – quebeckým metroušem Xavierem Dolanem a tureckými břišními tanečníky doplnilo o pozvánku na přednášku, jejíž téma nebude správné nasazování pout a prevence kriminality mladistvých, nýbrž moc, manipulace, pravidla, šílenství.

Čelisti: vaši podpraporčíci inteligence

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.