Čelisti: Mámo, ztrácíme víru, lásku, naději

21. březen 2013

Trojice bigotních uctívačů filmu poklekla ve studiu a hodinu se bičovala archivním celuloidem. Modlitbu nahradila kadencí mysli stižené záchvatem Tourretova syndromu.

V extatickém informačním otčenáši zazněla posvátná jména jako Noe, Spielberg, Mercury, Quantum Tarantino, Akira Krásová a Antoniyoni, slavný to maďarský šovinista. Vedle zjištění, že westernová Jane už nemá ani pistoli, ani protivníka, ani režisérku, zazněla i zcela zásadní informace, že Han už se na to své hvězdné své Solo těší.

Stejně jako Solo Han těšil se na své sólo Dan. Pramicí si zajel do pravěku a setkal se se svými neandrtálskými příbuznými Croodsovými. Shledal, že žijí nudným životem, tak se zase vrátil zpět, právě včas na večerní bičování s Ulrichem Seidlem. Rakouský jezuita pálící předsudky ohledně krásy uvedl na Febiu kompletní trilogii Paradies a nutno říci, že šlo o jednu z událostí roku – především završení celého konceptu Nadějí je excelentní. Jinak letošní pražský svátek filmu žádný velký objev nenabídl, aspoň dokud na něj Vítek stíhal chodit.

02801823.jpeg

A protože všichni máme rádi Mamu, co má mísu, nesl se poslední vstup v duchu něžných mateřských vzdechů hororu Andrese Muschiettiho. Není to sice žádná symfonie děsu, ale v mámině náručí zas tak zle není. Aspoň Aleš se tam rád vrací.

Čelisti: vaše dobrá máma.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka