Čelisti: Masařky na karlovarském drátě

12. červenec 2016

Každoroční oblíbená seance poblíž Hadího pramene měla nového aktéra. Kamila Filu, který u bazénu hodnotil stav české kinematografie, nahradil milovník salátu a džemu Tonda Tesař.

I dějiště doznalo změn. Radiožurnál nám tentokrát nepůjčil termální prosklenou kostku, ale stříbrný karavan, do něhož se musel vměstnat zástup mouder. Hodnocení hlavní soutěže, které letos jasně dominoval pozdější vítěz Rodinné štěstí čelistního oblíbence Szabolcse Hajdu. Početný zástup zklamání, filmů, které si zasloužily nálepku solid i WTF.

Závěr nemohl patřit ničemu jinému než našim největším favoritům, mezi něž se vměstnala třeba Mungiova Zkouška dospělosti, hypnotické čínské Kaili Blues a německá kláda Toni Erdmann. Celkově panovala z festivalového line-upu opatrná spokojenost. Bylo co objevovat, a pokud si odmyslíme tradiční příval soutěžních šrapnelů, prožili jsme u zřídel opět krásný týden.

Inspirujte se, jaká filmová minerálka by neměla uniknout vašim očím! A Varům se budeme věnovat i v dalším vydání Čelistí, kde nás sejme Neonový býk a vyválíme se v Líné zátoce.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.