Čelisti: Strejdové Hitmani ze šroubárny

6. září 2015

Čelistní montovna filmově-kritických názorů tentokrát obrátila svoje šroubováky na dvojici novinek – restart Hitmana a pokus Guye Ritchieho vzkřísit ducha studenoválečné špionáže.

Návrat do světa alopatické herní série dopadl ještě víc tragicky než v případě původního filmu, který do jisté míry zachránilo to, že hlavní hrdina vypadal jako bývalý editor Radia Wave. Rupert Friend vyhlíží spíš jako jogínský dealer duchovních koláčků a pohybuje se v příběhu, který vymyslel klokan Skippy pod pseudonymem Skip Woods. Ukrutně zbytečný a nezáživný film, další do kolekce herně-filmových failů.

O filmu Krycí jméno U.N.C.L.E. jsme vlastně chtěli mluvit pozitivně, protože máme rádi estetiku 60. let a super špiónů, jenže to by Ritchie nesměl smontovat z různých náhradních dílů film, ve kterém se i jeho efektní kolážový styl mění na otravnou přítěž vyprávění. Necharismatická mužská hrdinská dvojice a jenom málo momentů, kde převáží dobrý nápad nad úpornou touhou vypadat extra chick… Promarněná šance.

Závěrem menší kalendárium, které nám poradila naše kamarádka Saskia Burešová, a také vzpomínky na to, jaké bylo bát se v kině u Vetřelců (když jsme byli malí)…

Čelisti: vaši Hemalové rychlé flow.

autor: Vít Schmarc
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.