Čelisti: Vo trojici po opici part I.

10. červen 2011

Kritická vlčí smečka ve složení Daniel „Bílý tesák“ Řehák, Vít „Vlčí mlha“ Schmarc a Aleš „Vlkodav“ Stuchlý se tentokrát vydala do thajského Bangkoku a ve společnosti hrdinů již kultovní série Hangover zavzpomínala na svá těžká rána a zapomenuté noci.

Neobyčejně hovorný byl zejména Daniel, kterého bylo nutno odstavit od mikrofonu za použití fyzického násilí. Výsledkem byla poněkud nekorektní teorie dělení lidstva na burany a ženy, následovaná poznáním, že ve Vegas se paří lépe než v Bangkoku.

Svou hvězdnou hodinu vrahů si při popravě filmu Skyline odbyl Vít, pro kterého se invaze kosmických vysavačů do luxusních resortů v Los Angeles stala příležitostí k vyřizování účtů s realitními agenty, kteří mu ztrpčují život. V novinkové bloku se prokázalo, že Čelisti nevycházejí ze Zwicku, přinejmenším co se zájmu o tajné agenty CIA a Darrena Aronofského týče. Trochy lynchování se dočkala i Duna – tentokrát nikoli Davidova, nýbrž nikdy nenatočená Duna Alejandra Jodorowského. A pro naše nejmenší vystoupil jediný ručně animovaný člen Čelistí Daniel se svým pásmem „ze života animáku“.

Čelisti, oáza dobrého nevkusu pro ženy i pro burany.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.