Chutě Prahy
Soutěž o nejlepší původní pražský recept s názvem Jak chutná Praha přišel do Odpolední session představit Tomio Okamura.
Pražská informační služba (PIS) ve spolupráci s Asociací českých cestovních kanceláří a agentur a Pražským kulinářským institutem vyhlásila soutěž Jak chutná Praha, protože chce „napomoci znovuobnovení pozapomenutého gurmánského a gastronomického věhlasu, kterému se Praha v minulosti těšila.“
Jídlo, které je dnes označováno jako "česká specialita", podle Okamury turisty (zahraniční ani české) nepřitahuje. To by chtěli organizátoři soutěže změnit. Může taková soutěž mít reálný dopad na turismus? Jak silná je souvislost gastronomie a turismu? Je větší než například absentující dobré hudební kluby? Poslechněte si záznam živého rozhovoru...
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.