Co chystá Daniela Baráčková na „Chalupáře“?

18. červen 2013

Daniela Baráčková patří mezi 5 letošních finalistů Ceny Jindřicha Chalupeckého. Do finále prestižní soutěže se dostala na první pokus a porotu přesvědčila svou prací s různými médii. Kombinuje akce, videa, obrazy a instalace, ve kterých tematizuje svoje osobní zkušenosti a prožitky.

V rozhovoru On Air se dozvíte, jaké práce představí v rámci doprovodného programu 555 ve čtvrtek 20. června v Brně a co chystá na velkou výstavu finalistů CJCH ve Veletržním paláci.

První díl doprovodného programu 5 finalistů 5 měsíců 5 míst se odehrál v Praze a patřil Richardu Niklovi. Jako druhá se prezentuje v Brně v putovním architektonického modulu Daniela Baráčková. Promítne několik videí, včetně fackovací akce s názvem „6“.

Na finálovou výstavu chystá kombinaci videí a maleb. Podle některých umělců nesnadný výstavní prostor ve Veletržním paláci bere jako výzvu, stejně jako svou účast ve finále CJCH. Poslechněte si, s čím do prestižní soutěže jde.

Do letošního ročníku soutěže pro mladé umělce do 35 let se přihlásilo zatím nejvíc zájemců. Porota vybírala ze 79 osobností a nakonec se rozhodla pro Danielu Baráčkovou, Aleše Čermáka, Dominika Langa, Václava Magida a Richarda Nikla. Jejich společná výstava Finále 2013 poběží od 27. září do 1. prosince v prostoru 5. patra Veletržního paláce. Vítěz Ceny Jindřicha Chalupeckého pak bude vyhlášen 15. listopadu na slavnostním ceremoniálu v Národní galerii.

Spustit audio