Debut Hadouken! je Deskou týdne

5. květen 2008

Hadouken! jsou jedna z největších myspaceových senzací minulého roku, Hit That Boy That Girl se proletěl éterem snad po celém Světě. Mladí a neklidní Hadouken! původně chtěli zůstat věrni myspaceu, který je proslavil, avšak nakonec podlehli svodům velké nahrávací společnosti a výsledkem je jejich "debutové" LP Music For An Accelerated Culture.

Slovo Hadouken je japonský neologismus a je to název pro jistý úder z bojových videoher. Pokud videohry zase tak často nepaříte a zajímáte se spíš o aktuální britskou elektronickou scénu, tak ale víte, že Hadouken! je i new raveová partička z britského Leedsu.

00710838.jpeg

Hadouken! jsou na hudební scéně relativními nováčky, počátky jejich hudebního snažení najdeme v roce 2006. Hlavním iniciátorem vzniku kapely byl zpěvák a producent James Smith, který stojí i za většinou jejich tracků. Zhruba rok a půl kapela fungovala jako čtveřice, v prosinci minulého roku pak přibrali ještě baskytaristu Christophera Purcella. Na první pohled vypadají Hadouken! jako trendy kapela dbající na svou image, všichni členové vypadají jakoby jste je vystřihli z módního magazínu pro teenagery. Ovšem kromě pěkného oblečení a účesů patří k Hadouken! i celkem zajímavá hudba, tedy pokud máte rádi new rave nebo grime. Právě tyhle dva styly totiž Hadouken! zdařile kombinují ve své produkci.

Máte-li rádi jiné zástupce new rave - u nás o něco známější Klaxons, tak vězte, že Hadouken! znějí o dost drsněji a krapet originálněji. Podobně jako většina novodobých projektů vděčí i Hadouken! za svou stávající popularitu internetu. Uvidíme tedy, zda se jim na výsluní podaří udržet a nebo zda po pár měsících zhasnou stejně rychle jako se objevili.

00710837.jpeg
Spustit audio