Dechovkovou hypnózou až k moderním inspiracím s The Ladies of Midnight Riot, Hypnotic Brass Ensemble a Yu Sakaiem

22. březen 2024

Proč je hudba nejen zvukem, ale i emocionálním průvodcem našich životů? Od původů v afrických rytmických tradicích až po moderní interpretace, funková hudba neustále inspiruje posluchače po celém světě. 

Přidejte se k nám na výletě plném tanečních rytmů a barevných harmonií díky kompilaci The Ladies of Midnight Riot, japonskému umělci Yu Sakaiovi, britskému talentu jménem Gareth Donkin nebo partě dechařů Hypnotic Brass Ensemble, kteří spojují jazz, funk a groove do neodolatelného zvuku. 

Ano, znají se skutečně dlouho a sledují vzájemně svoji práci. A sem tam si vypomohou, tak jako nyní, kdy si Slynk vybral skladbu IGOTCHA z desky Red Ellen od Smoove & Turrell a zpracoval ji do této štavnaté funky podoby.

Midnight Riot Records oslavili Mezinárodní den žen kompilací pětadvaceti skladeb, ve kterých ženy hrají hlavní roli. Většinou je tou rolí vokální projev, ale najdou se i výjimky v podobě DJek. Kompilaci The Ladies Of Midnight Riot můžete najít k poslechu i podpoře tu.

Yu Sakai / さかいゆう oslavuje letos 15 let na scéně a od vydání debutu Story a po best-ofce Yu Sakai’s Playlist [White & Black], vydal tento týden nové album Singing Nippon in New York, složené jak ze studiových věcí, tak ze skladeb nahraných v rámci jeho koncertu v New Yorku.

Pravidelná rubrika Groove Window představila mladého londýnského zpěváka a muzikanta, který se jmenuje Gareth Donkin. Loni mu vyšla debutová deska Welcome Home a tady najdete veškerou jeho tvorbu.

Dvě ukázky zazněly v našem vysílání také z novinky Hypnotic Joints II od Hypnotic Brass Ensemble, pocházejících z Chicaga. Síla a jedinečnost jejich hudby je proslavila po celém světě a upevnila jejich pozici pionýrů moderní a funkem nasáklé dechovky.

Playlist dílu najdete tady

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka